Programok

Tisza-tavi Vízi Sétány

A Vízi Sétány különleges lehetőséget nyújt, hogy testközelből fedezhessük fel a Tisza-tó természeti értékeit, hiszen a 1,5 km hosszú sétát a víz fölé épített pallórendszeren tehetjük meg. 

Fűzfa Kikötő

A hoteltől mindössze 30 m-re található Kikötő számos programlehetőséggel várja a természet kedvelőit. Ezek közül is a legnépszerűbb a Tisza-tavi motorcsónaktúra, mely során szakvezetőnk több, mint 2 órán át kalauzolja Önöket a legszebb vadregényes tájakon, megismertetve a tó történetét és gazdag élővilágát. A bátrabbak saját maguk is felfedezhetik a Tisza-tó szépségeit, hiszen Kikötőnkben lehetőség van kenu bérlésre. Egy fárasztó túra után sem kell aggódniuk az ide érkezőknek, hiszen a helyben kialakított büfében, mindent megtalálhatnak, ami a felfrissüléshez kell (üdítők, kávék, édességek, hamburger, hot-dog, stb.). A büfé előtt kialakított fedett terasz teszi még komfortosabbá az itt töltött időt.

Tisza-tavi Ökocentrum

Magyarország második legnagyobb tavának élővilágát bemutató turisztikai látogatóközpont szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit. Legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, mely közel 1 millió liter össztérfogatával és a bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges, természetközeli élményt nyújt. Emellett a több szintes, felszálló madárra hasonlító főépület háromdimenziós mozival, játszószobával és kilátóval is büszkélkedhet. A főépületet körülölelő több, mint 7 hektáros szabadidőparkban állatsimogató, vízi játszótér, kalandpálya és sövénylabirintus várja a gyerekeket.

Kerékpártúra a Tisza-tó körül

Szeretné aktívan tölteni a pihenését? Nálunk megteheti, hiszen a Tisza-tavat mintegy 65 km hosszan körül öleli egy aszfaltozott kerékpárút. Kényelmes tempóban akár 4-5 óra alatt körbe érhet, de választhat kevesebb távot is, közben gyönyörködve a Tisza-tó elképesztő látványában. A kerékpárok szállításán sem kell törnie a fejét, hiszen a Fűzfa Kikötőben lehetőség van bicikli kölcsönzésre is.

Állatsimogató

Jöjjön el és ismerkedjen meg Ön is a Fűzfa Hotel állatparkjának lakóival. Az ide látogatók szinte testközelből figyelhetik meg, hogyan zajlik a kecskék, libák és kacsák mindennapjai. Garantáltan hatalmas élményt fog nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hortobágyi Nemzeti Park

Poroszlótól mindössze 47 km-re található az ország legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkja, sokak szemében Magyarország esszenciája, a magyar puszta szinonimája. A Hortobágy a Világörökség része, mely számos látnivalót kínál az ide érkezőknek. A pusztai kocsikázástól a lovagláson, vadasparkon, kerékpározáson, kisvonatozáson keresztül a madárkórházig, itt szinte minden megtalálható, ami egy felejthetetlen kiránduláshoz kell.

Horgászat

Ön is a horgászat szerelmese? Akkor jó helyen jár, hiszen a szálloda szomszédságában lehetősége van az ide érkezőknek, hogy Magyarország második legnagyobb taván, a Tisza-tavon is kipróbálják magukat. Nem kell aggódni, ha ismeretlen a terep, indulás előtt térjen be a Fűzfa Kikötőbe, ahol kikötőmesterünktől biztos tippeket kaphat, hogy hol rejtőznek a legnagyobb halak. Ha tökéletes, békés kikapcsolódásra vágyik, ezt a programot Önnek találták ki!

Eger város

Az Eger-patak völgyében elhelyezkedő hangulatos, kiváló minőségű borairól híres város rengeteg látnivalót, programot tartogat a turistáknak. A Dobó-tér, az Egri-vár, a Szépasszony völgy, a Bazilika mind-mind olyan helyi nevezetességek, amiket feltétlenül meg kell néznie. Természetesen itt még nem ér véget a sor, hiszen itt található Magyarország 7 építészeti csodájának egyike, a Város a város alatt. Ezen felül számtalan fesztivál, rendezvény, esemény várja  az ide látogatókat. A város történelmi múltjának – adottságainak – és borkultúrájának köszönhetően kedvelt turisztikai kirándulóhely egész évben. Ha hosszabb időt tölt nálunk, semmiképp ne hagyja ki Eger városát a programok közül.